petek, 7. december 2012

Odgovor je avtentičnost

Poklical me je prijatelj, poleg vsega kar sva debatirala, me je vprašal kaj bo s Slovenijo in z ljudmi. Moj odgovor je, da vsak kreira svojo realnost, svoj pogled na svet, in svet soustvarjamo skupaj.

Seveda je prav, da izrazimo svoje mnenje, vendar je potrebno po tem, ko smo povedali svojo resnico prevzeti tudi odgovornost za vse povedano. Če torej želimo, da se nekaj spremeni, moramo to spremeniti v sebi. Dejstvo je, da s tem, ko se poskušamo ukvarjati s stvarmi zunaj sebe ne bomo spremenili nič. In prej ko se bomo prebudili v to dejstvo, lažje nam bo. Kajti ta vlak je odpeljal, davno. Nič se ne da spremeniti v zunanjem svetu, to že nekaj let čivkajo vrabci na strehi, ampak ljudje kar ne dojamemo. Ljudje čakajo, da se bo nekaj zgodilo zunaj njih, da bo prišla vlada, ki bo reševala stvari, da bo prišel nov predsednik, ki bo rešil stvari, da se bo zgodilo nekaj, kar bo spremenilo trenutno situacijo. 

Ampak to lahko spremenimo le MI. TI, jaz, mi vsi, vsak v sebi. Vsak posameznik šteje. Vsak v sebi lahko spremeni svet. 

NIhče nas ne bo prišel rešit. Tokrat rešujemo le sami sebe.

In svet lahko spremenimo le iz sebe v svet. In ne s tem, da se upiramo, protestiramo, se borimo s svetom zunaj sebe. Gre za spremembo paradigme v sebi. Gosenice se morajo spremeniti v metulja. Brez preobrazbe ne bo šlo. In metamorfoza metulja nam kaže pot.
Energija nam daje veliko lekcijo, kajti vse zunaj nas je le odsev tega kar je v nas.

Reši nas lahko samo avtentičnost, to da postanemo to, kar resnično smo. Odgovor je Resnica. In Resnica velikokrat zaboli, ker je direktna, ne okoliši in nas sooči s tem, kar smo. Imaš to, kar si.

In seveda smo lahko pametni, ko se to dogaja drugim, ko pa se dogaja tebi in gledaš filme za nazaj in točno več, kje si izdal sebe in zakaj te nekaj boli, je to čisto druga zgodba.

Sama rada rečem, da je v tem času najbolj pomembno, da si v toku. In ko si v toku je to tako kot če bi surfal na valu. Včasih se val zlomi nate, včasih ga zamudiš, včasih pa te sname z vala tvoja neiskrenost in pretvarjanje, ko hočeš ustreči nekomu in se želiš prilagoditi drugim, da bi bil sprejet, pa te val potegne vase in te povala po pesku. Takrat se ti lahko zgodi, da hlastaš za zrakom, da imaš usta polna peska in ničesar ne vidiš, vendar te slej ko prej izpljune ven in imaš možnost ujeti naslednji val.

Navodila za surfarje so več kot le navodila za surfanje, so navodila za vse, ki deskamo v tem velikem oceanu, ki mu pravimo življenje. Poglej za besede in beri med vrstticami.

1. Strast je zakon

Najboljši deskarji ne zgubljajo časa s posedanjem na plaži v pogovorih o deskanju. Oni ljubijo vodo in so tam zunaj, na morju in čakajo na val. Popolnoma so predani deskanju s telesom, umom in duhom. Nekateri imajo na odbijačih svojih konjičkov nalepke z napisom "Strast je zakon."

2. Brez izziva, ni talenta

Najboljši deskarji se nenehno priganjajo do limitov, preizkušajo nove gibe in lovijo večje valove, daljšo ježo in več kontrole. To pa pomeni več rizika, nenhno izzivanje samega sebe in tistih okoli sebe in izpopolnjevanje vseh v procesu.

3. Pričakuj, da te bo odplaknilo z deske

Deskarji vedo, da se to, da te odplakne zgodi dva do trikrat bolj pogosto kot res odlična ježa. Osnovna ideja je, da se učiš iz tistih odplaknjenih dogodkov in se zavedaš dejstva, da če igraš varno igro ne napreduješ.

4. Nikoli ne obrni hrbta Oceanu

Negotovost in nepredvidljivost spremembe sta točno takšna kot tista povezana z valovi oceana. Deskarji spoštujejo "tiste" valove in jih nikoli ne jemljejo kot samoumevne. Tudi najboljši svetovni deskarji se lahko utopijo ali jih poje morski pes, če niso zelo pozorni. Zato bodi pozoren.

5. Vedno opazuj horizont

Četudi je val, ki prihaja res ogromen in ti lahko nudi res dobro ježo na valu, bodi pozoren na to kaj prihaja za njim. Sprememba lahko prinese val, ki ti bo nudil ježo življenja ali pa te bo poslal navzdol, da se razletiš v pesku.

6. Premakni se, preden premakne tebe

Da ujameš val, se moraš začeti premikati preden leta pride do tebe. Če čakaš predolgo časa, te bo prehitel in te pustil v centrifugi.

7. Nikoli ne deskaj sam

Deskarji vedo, da je pomembno imeti varovanje in podporo, če se zgodi kaj hujšega. Oni vedo, da z združevanjem moči, znanja in sredstev z drugimi lahko dobijo največ iz svoje strasti.
 

Torej soustvarjajmo.
Čas je, da se povežemo in surfamo skupaj. In točno zato sem pozvala, da se povežemo 12.12.12 in 21.12.12 da Slovenijo združimo v Ljubezni, z Ljubeznijo, za Ljubezen. Ker Ljubezen smo in ustvarjamo jo lahko le, če se tega zavemo in to objamemo v sebi.

Bodi ljubezen. Živi jo.
Bodi sprememba. Živi jo.
Bodi kar si. Živi sebe.

Namarie
Taja Albolena   

Ni komentarjev:

Objavite komentar