četrtek, 28. junij 2012

Razpad sistema

Živimo v času, ki ga zaznamuje razpad struktur, razpad sistemov, vsega na kar smo navezani, česar se oklepamo. S povečanim zavedanjem, da smo ljubezen, prihaja uničenje vsega, kar ljubezen ni. Že leta 2007 so mi moji vodniki zelo jasno sporočili, da je razpad sistemov nujen, če želimo postaviti nove načine bivanja, vendar mi takrat njihove razlage niso bile tako jasne, kot so mi danes. Manjkalo je razumevanje, ki so ga prinesle izkušnje zadnjih pet let. V tem času sem dojela, da imamo tri nivoje razumevanja, ki imajo direkten vpliv na našo dobrobit. Prvi nivo je povezan s preživetjem, ki nima veliko skupnega s prepoznavanjem posledic. Naslednji nivo razumevanja obsega zakon vzroka in posledice, ki je v zadnjih letih postal zelo popularen in vendar mnogi ne vidijo onkraj njega na naslednji nivo razumevanja. Tretji nivo razumevanja vključuje potrebo po tem, da objamemo celovitost, vključenost vsega, kar pomeni prepoznavanje lastne celostnosti, tako pozitivnega kot negativnega. Brezmejna celostnost ima moč, da usmerja življenja, ga kreira in poruši, ter ponovno izgradi v skladu z vzorci višje dobrobiti. Gre za milost razumevanja.

V svojem delu že dlje časa govorim o spremembi paradigme iz delovanja v bit, vendar je leto 2012 prineslo tisti občutek nujnosti, da moramo to resnično dojeti in živeti. Naše bitje je kot stavba in v tej stavbi, kjer živimo, se premikamo skozi različne nivoje zavesti. Vsakič, ko se premaknemo iz ene percepcije v drugo, vidimo stvari na drugačen način. In tako se je moje delovanje v zadnjih 5 letih selilo iz paradigme osebnega razvoja in tehnik v domeno duše, duhovnih praks in arhetipov.

Živimo v družbi, kjer nenehno ustvarjamo ločenost med razumom in srcem, kjer skozi ločenost vrednotimo nadzor, kontrolo, ustraovanje in iščemo udobje ter stabilnost in varnost v znanem svetu. In ob tem, ko poskušamo ohranjati strukture, ki temeljijo na nadzoru in ostalih zgoraj opisanih vrednotah ustvarjamo vedno večjo ločenost v sebi, ločenost od svojih srčnih želja, svojega srca, povezanosti, enosti.
V času premika paradigme, v času kaosa, ki ga povzroča ločenost je nujno negovati svoje srce. A ker je srce povezano s prepuščanjem, z mehkobo, kar enačimo z vdajo in porazom, se z vsemi štirimi upiramo novi dobi, ki narekuje ravno izmojstritev novih veščin srca.
Strukture v našem življenju kot je ego, ki se identificira s stvarmi zunaj nas, doživljajo agonijo razpada. Kajti struktura je sistem, ki vsebuje, uporablja in distribuira, vendar nima kapacitete, da proizvaja živeč dinamični red. In ko ljubezen vstopi v tako strukturo in ustvari resnično harmonijo, povezavo, se vzpostavi tok življenja, kar ima lahko uničujoč vpliv na rigidne strukture, ki živijo v iluziji trdnosti, nepripravljene na premike in spremembe. Ta premik lahko povzroči občutek življenjske ogroženosti vsaki strukturi, ki omejuje pretok življenja.

Ker v zadnjem času na Zemljo priteka izjemna količina ljubezni, ta ljubezen povzroča razpad sistemov in struktur, ki se nam zdijo nujno potrebne. Vendar je razpad nujen, kajti naredil bo prostor za nove stvari, novo življenje, novo upanje in novo rast.
Vendar pa se s tem premikom spreminjajo tudi pravila igre in nujno je, da spoznamo novo paradigmo in nova pravila, da bi lahko kreirali svoja življenja iz sebe v svet.

Stara paradigma, ki jo zapuščamo, se osredotoča na svt zunaj nas in išče potrditev sebe v zunanjem svetu. Čas je, da svoj fokus, svojo pozornost in energijo prenesete vase in začnete kreirati iz sebe v svet.

Pomembno je, da se znamo premakniti onkraj razuma, onkraj svoji čustvenih odzivov v domeno zavestnega izbiranja in spoznamo sedem nivojev kreacije. Dnevne prakse so tiste, ki vam v tem premiku pomagajo, kajti ključna razlika v dojemanju sveta je v prevzemanju 100% odgovornosti za svoje življenje v svoje roke. Ko smo v reagiranju na stvari, ne moremo prevzeti odgovornosti zase in zavestno izbirati, takrat iščemo tehnike in bližnjice, ki bi nam pomagale, da hitro zapustimo mesto neugodja. Iščemo tehnike manifestacije in načine kako zmanipulirati življenje, da nam da to kar želimo, brez da bi nam bilo treba karkoli narediti, se soočiti z uničevalnimi navadami, ki so nas pripeljale tja, kjer se nahajamo. Ko iz domene osebnosti prestopimo v domeno duše se zavemo pomembno sti značaja, naši vrlin, milosti, ki čakajo na to, da jih uporabimo v svojem življenju. In vsakodnevno moramo stopati v stik s tem delom sebe in vedno znova zavestno izbirati to, kar želimo ustvariti. In ob tem so veščine odprtosti, pretočnosti, povezanosti ključnega pomena za našo dobrobit.

V soboto se srečamo, da se skupaj iz delovanja premaknemo v veličastnost biti. V neizmerno čast mi je, da lahko vsa svoja vedenja in odkritja nove paradigme delim z vami, kajti sama vidim, kako so nove veščine ključnega pomena na parketu zlate dobe, ki v svojem valčku vstopa na plesišče življenja. In življenje je ljubezen v gibanju, je ljubezen v delovanju. Da bi lahko plesali svoj ples življenja v vsej veličastnosti lastne biti se morate spomniti resnice.

Kajti izbira je vaša resnica ali posledice?

Jaz sem izbrala ljubezen.

Namarie
Taja Albolena

Ni komentarjev:

Objavite komentar