četrtek, 21. januar 2010

Arhetip zdravitelja

Arhetip zdravitelja je verjetno eden najbolj "nevarnih" arhetipov, še posebej v sedanjem času. Vsi tisti, ki želite delati z ljudmi in z njimi deliti svojo strast zdravljenja, se prej ali slej srečate z njim. Arhetip zdravitelja se manifestira kot strast, da služite drugim v obliki popravljanja telesa, uma in duha. Izraža se skozi različne kanale, ne le na načine, ki jih klasično povezujemo s tem kaj lahko "naredimo" in ga lahko najdemo na vseh področjih življenja. Gre za sposobnost asistiranja ljudem v transformiranju njihove bolečine skozi proces zdravljenja. Kje je torej nevarnost? Zelo pogosto se ljudem zgodi, da pozabijo nase in pregorijo. In pozabijo na to, da je "NE" čisto kompleten stavek.

Zakaj želite biti zdravitelj? V zadnjem desetletju je term "zdravitelj" postal velik. Gre za trend, da je "cool", če si zdravitelj. Pomembno je pogledati, kaj je motivacijska sila zaradi katere ste zdravitelj. Gre za to da želite biti po tem prepoznani ali resnično želite z ljudmi deliti svoje darove? Vaša osebnost se vplete v to. In pomembno je pogledati vase.

Mi smo tisti, ki spreminjamo svoje življenje. Ne pustite se zavesti sirenam globokih morja v vas samih. Ko stopite v svet arhetipov, se morate zavedati, da so precej večji od življenja, imajo moč in potenco, ki presega vaš jaz. Nikoli ne dovolite, da arhetip prevzame vaše življenje. Vi ste tisti, ki živite svoje življenje, ne živite življenja arhetipa. Zato globoko vdihnite in si recite, da ste večji od tega, kar prihaja skozi vas. Arhetip prihaja od znotraj in je informacija. Včasih najboljša informacija prihaja skozi vsebino, ki vam ni všeč in skozi njo se boste morali pregristi. To boste morali prebaviti. Pomembno je, da se soočite s stvarmi v sebi, s svojim "sranjem", ki ga nočete videti. Gre za samo-zavedanje! Zato je modro pogledati vase!

In eden izmed najbolj zanimivih aspektov arhetipa zdravitelja je mit, da je zdravljenje služenje družbi in zato ne morete zaslužiti za svoje preživetje z zdravljenjem. Ta mit živi v ljudeh in na kolektivnem nivoju. Včasih ga ne prepoznate v sebi in vendar je pomembno da te mite razkrijete saj na ta način dobite nazaj energijo, ki ste jo investirali v prepričanje in mit.
Zato se vprašajte:

- "Kakšna so moja prepirčanja v povezavi s tem, da zaračunam za svoje usluge?" in "Kaj verjamem v zvezi z višino prihodka, ki ga lahko zaslužim?" Zapišite odgovore.

- Poslušajte se, kaj pripovedujete o denarju tako v osebnih kot poslovnih krogih. Zapišite si.

- Opazujte svoje občutke v povezavi z denarjem. Kako se počutite, ko ljudem poveste koliko računate za svoje usluge? Kaj čutite, ko razmišljate o finančnih obveznostih svojega posla? Zapišite občutke.

- Poglejte kako se obnašate finančno. Kako delate z denarjem v svoji praksi? Ali imate finančne cilje za svojo prakso? Če jih imate, kaj vam bo pomagalo da to dosežete?

Kako transformirati senčni arhetip zdravitelja?

Zavedanje je nedvomno prvi korak v zdravljenju senc vaših arhetipov. Nekaj korakov, ki vam lahko pomagajo:

- Vaša namera naj bo, da pozdravite ta vzorec v vas samih. Blagoslovite sebe v vseh situacijah, ko ste se počutili slabo zaradi denarja v povezavi z vašo prakso zdravljenja.

- Poiščite vzorce, travme, ki so povezane z zdraviteljem in mitom o neprimernosti sprejemanja denarja. Soočite se s tem in to objemite, sprejmite!

- Izberite drugače kot je bila pretekla rutina! Začnite se obnašati kot nekdo, ki je uspešen in ima obilen pritok denarja skozi svojo prakso.

torek, 19. januar 2010

Temna noč moje duše

Temna noč duše se začne takrat, ko v svoji zavestni ali nezavedni molitvi izrazite nekaj takega:"Hočem biti eno z vsem, kar je." Takrat se začnete odklapljati od vsega, kar ti je bilo poznano, odklopite se od zaščite, ki vam jo nudi vaše "pleme" ali družina. Nočete več posrednika med seboj in virom, hočete biti eno z vsem, kar je.

Kar radi pozabimo je, da v tem svojem iskanju povezanosti z božanskim moramo odstaniti vse "iluzije" na vseh nivojih, tako fizičnem, kot čustvenem in psihološkem. In podamo se na popotovanje skozi faze ločitve od plemenskega ali skupnega uma. To je edini način, da vzpostavimo popolnoma zavestno vez z božanskim.

Temna noč moje duše nastopi, ko se čutite izgubljeno, neprizemljeno in zapuščeno. Mnogi predvidevajo in se ob tem motijo, da je temna noč duše, depresija ali da nastopi v našem življenju po intenzivni čustveni krizi, kot je npr. ločitev. Vendar se prepogosto dogaja, da temna noč duše pravzaprav nastopi takrat, ko je oseba najbolj srečna in zadovoljna. Nenavadno?

Niti ne, saj gre običajno za zelo izjemen čas, ki ni nujno katastrofalen, ponudi pa priložnosti, da slišite glas svojega notranjega vodstva. Pogosto vas vodi v to, da si vzamete več časa zase, da berete, meditirate, bolj cenite tudi svoje fizično telo kar vodi v vegetarijanstvo ali v potrebo po več gibanja. Hkrati s tem pa pričakujete neko nagrado. Ljudje imamo eno zelo zanimivo lastnost in sicer smo mnenja, da če živimo zdravo, če smo dobri, bi nas za to nekdo moral nagraditi, vsaj nekaj dobrega bi se nam moralo dogajati. Ker se to ne zgodi to pogosto vodi v zlom konceptov in prepričanj v povezavi z božanskim, ki vedno vključuje tudi vaša "neizgovorjena" pričakovanja do božanskega.

Kriza se pogosto začne z zavedanjem pomanjkanja pomena in namena. Lahko čutite neko globoko hrepenenje, ki ga ne morejo zadovoljiti zunanje, materialne stvari. Gre za duhovno krizo, ko čutite, da se nekaj v vas poskuša prebuditi, vendar ne veste za kaj gre.
Drug simptom so nenavadni strahovi, ki so povezani z izgubo svoje lastne identitete ali jaza. In tretji simptom je potreba po vdanosti, predanosti nečemu večjemu od sebe. Gre za potrebo po povezanosti z virom, z vsem kar je.
Razlika med depresijo in duhovno krizo je v tem, da oseba nima motivacije, da bi za trenutno stanje krivila kogarkoli zunaj sebe. Namesto tega, se ljudje, ki vstopijo v krizo imenovano temna noč duše zavedajo, da je izvor krize v njih samih.

Pomembno je, da v taki situaciji poiščete pomoč nekoga, ki vam bo pomagal, da se soočite z globokimi psihološkimi izzivi na nivoju vaše duše. Gre za soočenje s temnimi aspekti vas samih in priznanje, to da se z njimi soočite in jih objamete vam bo pomagalo iz krize. Tisto, kar je pomagalo meni je bila hvaležnost in blagoslavljanje, je pa res, da je bilo to možno šele, ko sem dojela nekaj stvari o sebi in sem se že začela premikati iz največje teme. Morda ni zanemarljivo omeniti, da je bolezen pogosto katalizator duhovne preobrazbe. Dejstvo je, da se boste morali soočiti z "lažnimi" bogovi. To kar boste na svoji poti skozi temo potrebovali pa je vera, molitve in če se le da, nekoga, ki vas bo razumel, ki bo vedel čez kaj greste in vam bo v tem prehodu v podporo. Pomembno je vedeti, da se s tem aspektom slej ko prej srečajo vsi ljudje, ki so na poti samo-spoznavanja, saj le skozi to, da prepoznamo in se soočimo s svojimi sencami rastemo.

Zato lahko zelo optimistično rečem, ne skrbite - tudi to bo minilo!

torek, 5. januar 2010

Ko se prebudiš in poustvariš sebe

Iz ničnosti in prazničnosti se rojeva nešteto možnosti in po dvo-tedenskem "kuhanju" sem skuhala in nakuhala novo poglavje v svojem delu.

Vsi tisti, ki ste bili z menoj na RPT 1, pa 2 in 3 ste morda isto opažali pri sebi, meni pa se je posvetilo zelo na hitro... kam je šla vsa mističnost in svetost? Pri potapljanju v svojo biologijo, v globine celice in fantazijsko realnost možganov, sem pozabila na velik del sebe. Vseskozi sem vedela da nekaj manjka, ni pa mi bilo jasno, kaj. In ko sem po nekaj mesecih dela na travmah obstala prazna, nisem prav vedela kam naprej. In moje božansko vodstvom me je peljalo za roke v novo stvarjenje.
Skozi stvarjenje unikatne božanske zavesti, duše, nadduše, skozi izbire dobrega in zla vse do posnemavanja, kopiranja čustev svojih staršev, lupine ega in vseh ostalih konceptov vse do lažnih identitet in arhetipov. Noro popotovanje, ki je rodilo nadaljevanje prvega in drugega dela RPT, seminar Matrica človeškega duha.

Trije dnevi vam bodo dali mnoge odgovore na vprašanja o prejšnjih življenjih in kako vplivajo na nas v tem tukaj in sedaj.
Kako izbiramo svoje preizkušnje in svojo misijo, ter vse o duhovnih temah kot je kraja duše in vračanje delčkov duše, o višjem jazu in travmah naše duše. Skratka vse tisto, kar v RPT modul 1 in 2 niste izvedeli, boste izvedeli v tem seminarju. Pogovarjali se bomo o veliki matični celici, ter kako lahko duhovna zdravljenja razložimo skozi zemljevid velike matične celice. Dejstvo je, da biologija in duhovni aspekt nas samih nista ločena, sta eno in se srečujeta in povezujeta skozi naše telo.
Govorili bomo o zavesti in o modelu trojnih možganih, katerim bomo dodali še šest drugih in zdravljenju konceptov, ki smo jih dobili s strani očeta in matere. Več o RAS-u in o saboterju, prostituki in žrtvi - naših preživetvenih arhetipih.

Seminar je nadgradnja in za udeležbo je potrebno opravili RPT modul 1 in 2.

DivineAwakening predstavlja nov seminar Matrica človeškega duha v marcu 2010. Vsi udeleženci dobijo posebno darilo esenco Divine Awakening, ki jo je za nas "scoprala" Dunja.